Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μπαρουτοκαπνισμένο τοπίο


                Μόνο αλληγορικός δεν είναι ο τίτλος της ανάρτησης αφού για ακόμα ένα σαββατοκύριακο τα τζάκια του μικρού-μεγάλου χωριού μας, κάπνιζαν ασταμάτητα, δηλώνοντας ότι ο κόσμος ήταν αρκετός. Το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό και το χιόνι που πέφτει στην πλαγιά του Αι Θανάση, «βάφει» με το ολόλευκο χρώμα του τις μέρες των συγχωριανών μας.
Ο καπνός από τις φωτιές στις εστίες των σπιτιών είναι αντιληπτός από αρκετά μακριά και κάνοντας μια βόλτα στους εσωτερικούς δρόμους του χωριού, το μοναδικό ήχο που ακούς είναι το φτερούγισμα των πουλιών που έχουν κατέβει στους δρόμους αναζητώντας τροφή - πράγμα που σηματοδοτεί σύμφωνα και με τους παλαιούς την έλευση του χιονιά. Μέσα σε όλο αυτό το μαγικό τέλος πάντων τοπίο που μπορεί και προσφέρει στους επισκέπτες του το Αγρίδι μας, έρχεται και η διαχείριση του σημερινού γίγνεσθαι. Εμείς είμαστε αυτοί στους οποίους έτυχε ο κλήρος να διατηρήσουμε τις παραδόσεις - αξίες των γονιών μας. Εμείς, η νέα γενιά, είναι αυτή που με τον τρόπο μας (άλλος πιο πολύ, άλλος πιο λίγο, άλλος προσπαθώντας και άλλος πείθοντας)  θα κάνουμε κινήσεις για να επαναφέρουμε τη χαρά και τη λαγνεία των προκατόχων μας για το Αγρίδι. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μέσω της ανιδιοτελής συνεισφοράς και μόνο. Γι' αυτό καλό είναι, όταν είμαστε στο χωριό, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την καθαριότητα. Και όλα αυτά τα λέμε γιατί με τη γρήγορη βόλτα που κάναμε σήμερα στους δρόμους του χωριού, διαπιστώσαμε το φαινόμενο της άτακτης ρίψης των απορριμμάτων. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας, ούτως ώστε η τελική μας υπηρεσία - αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε, να γίνει ακόμα πιο ακαταμάχητο. Είναι στο χέρι όλων μας, αρκεί να το σκεφτούμε καλά και με σωφροσύνη.
Η συντακτική ομάδα του www.visitagridi.blogspot.gr σας ευχαριστεί για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνετε για το καινοτόμο - διαδικτυακό - ενωτικό μας εγχείρημα όλον αυτό τον καιρό και σας υπόσχεται να παραμείνει πάντα πιστή στις αξίες που την διέπουν. Είμαστε πάντα κοντά σας για προτροπές, για συμβουλές αλλά και για νέες ιδέες που μπορούν να εμπλουτίσουν κι άλλο την αγάπη μας για το Αγρίδι Καλαβρύτων, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε δυναμικοί και εξελίξιμοι.

Σε λίγο καιρό, κοντά σας με ρεπορτάζ για την πολυπόθητη ανάπλαση της πλατείας του χωριού μας. Ένα έργο που με αρχικό προϋπολογισμό τις 40.000 ευρώ εγκρίθηκε σήμερα από το Δήμο Καλαβρύτων, αλλά που για πολλούς μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας..






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου