Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Θεία Λειτουργία στην Ανάληψη

       
        Το ερχόμενο Σάββατο 26-5-12 και ώρα 07:00, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Αναλήψεως Αγριδίου. Η ημέρα επιλέχθηκε, για να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Ο ιερέας του Αγριδίου, ο γνωστός σε όλους παπά-Χρήστος, θα χοροστατήσει της Λειτουργίας. Το εξωκλήσι βρίσκεται μόλις 30 λεπτά ορεινής ανάβασης απ' το χωριό. Το μονοπάτι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ασχέτως του δύσκολου χειμώνα που μας πέρασε και της μη χρήσης του από τους ανύπαρκτους αν μη τι άλλο τσοπάνηδες. Οι επισκέπτες-προσκυνητές, καλό είναι να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα (νερό και τρόφιμα), καθώς μετά το πέρας της λειτουργίας έχουν οργανωθεί από τους συγχωριανούς μας εκδηλώσεις με φαγητό (ψητά αρνιά, κοτόπουλα), χορό και διασκέδαση κάτω από τα σκιερά δέντρα στην Παλιορούμελη, κάτι που γινόταν και παλαιά άλλωστε..
Πλήθος κόσμου στην περσυνή εκδήλωση

Ενδεικτικοί της τελειότητας της περιοχής είναι οι στίχοι από το βιβλίο του συγχωριανού μας Αθανάσιου Χρυσανθόπουλου,
ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων για το εξωκλήσι: "Εξωκκλήσι στην κορυφή του Κάστρου νοτιοδυτικά του χωριού προς τα σπίτια (Παλιοχώρι). Όμορφο, καλοδιατηρημένο εκκλησάκι (αγαπημένο των πάλαι πότε Σπιτιαραίων – Παλιοχωρητών). Πήγαιναν στη γιορτή που είναι 40 ημέρες μετά το Πάσχα. Μετά έφευγαν και πήγαιναν στο Πανηγύρι στο Βερσίτσι, έτσι μας τα έχουν διηγηθεί. Το έχτισαν σε περίοπτη θέση όπου η θέα είναι μεγαλείο. Γείτονες με τον Αϊ Θανάση βλέπονται και σπάνε την ερήμωση του τοπίου." 
Το ύψωμα πάνω απ' την Παλιορούμελη

          Είναι μια εμπειρία που πρέπει όλοι να ζήσετε, ειδικά οι νεότεροι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στην πλατεία του χωριού και να ανηφορίσετε προς το εξωκλήσι (πεζοπορία πάνω απ' τα αλώνια) με περισσή αγάπη. Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε......


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου