Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αγριδιώτικα τσίπουρα


Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση των συγχωριανών μας, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Επισκέπτες αλλά και κάτοικοι, απήλαυσαν το φθινοπωρινό τοπίο με τα πεσμένα κάστανα και τα τζάκια να καπνίζουν στα σπίτια του χωριού. Ο καιρός ήταν αίθριος, πράγμα που έκανε την όλη διαδικασία ακόμα πιο απολαυστική. Σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, οι χωριανοί μας και εν γένει το σύνολο των Αγριδαίων, επιβεβαίωσαν την παραδοχή ότι το μοναδικό που τελικά έχει μείνει και θα μείνει για πάντα είναι οι παραδόσεις μας. Τα ήθη και τα έθιμα εκείνα που θα παραμείνουν αναλλοίωτα όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα οικονομικά αλλά και στις αξίες , στα χρόνια που θα έρθουν.

Τα τσίπουρα λοιπόν βγήκαν και μαζί τους ξεπρόβαλε η ανάγκη για τον επαναπατρισμό των Αγριδιωτών στο μέρος που μεγάλωσαν αλλά και η πεποίθηση ότι του χρόνου τέτοια εποχή, η εκδήλωση θα έχει ακόμα πιο πολύ κόσμο. 
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ απ' τις εκδηλώσεις στο χωριό το προηγούμενο Σαβ/κο. Η συντακτική ομάδα του www.visitagridi.blogspot.gr, εύχεται ολόψυχα σε όλους "Και του χρόνου"!


                                                            (κλικ για μεγέθυνση)















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου