Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ανάληψη 2013

       Το Σάββατο 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανάβαση των Αγριδαίων στο εξωκλήσι της Αναλήψεως.

     ΄Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάστηκε με λαμπρότητα η Ανάληψη του Κυρίου απο τους Αγριδαίους. Κάθε χρόνο το Σάββατο μετά την Πέμτη ημέρα της Αναλήψεως, έχει καθιερωθεί η ανάβαση, στο παραδοσιακό, εντυπωσιακό εξωκλήσι σε υψόμετρο 1100μ. Φέτος με ιερέα τον Παπα-Φίλιππα από τη Λαμπεία, έγινε η λειτουργία που η ωραία του φωνή, η τυπικότητά του, ο χαρακτήρας του, καθήλωσε όλους τους εκκλησιαζόμενους που παρακολούθησαν άφωνοι τη Θεία Λειτουργία. 
    Τηρήθηκε με απόλυτο σεβασμό η παράδοση. Κουλούρα- αρτοκλασία-κλήρος για αρνί προσφορά του Θανασάκη Δημητρακόπουλου, ενός νέου παιδιού που μένει στο χωριό και ασχολείται ενεργά με την κτηνοτροφία. 
   Μετά το πέρας της λειτουργίας, προσφέρθηκαν έξω από την εκκλησία, εδέσματα άρτοι, κουλούρα, νεράκι κρύο και λουκούμια. Βγήκαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες με φόντο το γυρω ορίζοντα που ήταν στην κυριολεξία μαγευτικός. 
   Ο χτύπος της καμπάνας συνόδεψε τους προσκυνητές μέχρι την Παλιορούμελη στέκι των προσκυνητών, όπου ακολούθησε φαγοπότι άφθονα ψητά και κρασί. Χόρεψαν, ευχαριστήθηκαν, ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον και του χρόνου με υγεία, η βοήθεια της Ανάληψης του Κυρίου πάντα μαζί μας και πήραν το δρόμο του γυρισμού από τυο παραδοσιακό δρόμο που οδηγεί προς το χωριό. 
 
Ακολουθούν φωτογραφίες και video από την εκδήλωση.(κλικ για μεγέθυνση)
Τα απαραίτητα σύνεργα για το ανέβασμα έξω από το ναό




 
Ο ιερέας τελειώνοντας τη Θέια Λειτουργία εύχεται υγεία σε όλους

Το πέρας της Λειτουργίας

Η εικόνα της Ανάληψης


Το εσωτερικό του ναού
 
Κατεβαίνοντας προς την Παλιορούμελη

Παίρνοντας θέση κάτω από τον ίσκιο του δέντρου

Τα δύο γαϊδουράκια που εκτελούσαν χρέη μεταφορικών μέσων

Ο γηραιότερος της παρέας μπαρμπα-Παναγής
 που στα 83 του χρόνια έβαλε τα γυαλιά στους νεώτερους




Χαιρετισμός του συγχωριανού μας
Αρίστου Χρυσανθόπουλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου