Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Πανηγυρικός εορτασμός Κατάθεσης Τίμιας Ζώνης 2020

Εορτάστηκε σήμερα 31/8 η εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης Της Παναγίας μας στο χωριό.
     Ο φετινός εορτασμός, ήταν ιδιαίτερος ελέω κορωνοϊού. Δεν είχε τη νότα προηγούμενων χρόνων λόγω καθημερινής, αλλά κυρίως λόγω των υποχρεωτικών μέτρων για τη μη μετάδοση της νόσου. Παρόλα αυτά, η προσέλευση του κόσμου ήταν παραπάνω από ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών, αφού πάνω από 200 άτομα παρευρέθησαν στο εξωκλήσι της Παναγίας για να προσκυνήσουν. Ο εορτασμός, ξεκίνησε με την καθιερωμένη πρωινή μεταφορά της εικόνας στο παρεκκλήσι της Παναγίας στη δυτική είσοδο του χωριού. Εκεί οι πιστοί προσκύνησαν την εικόνα και μετά το πέρας της λειτουργίας  όλοι  μαζί  συνόδευσαν την εικόνα στον κεντρικό Ιερό Ναό της Κατάθεσης Τιμίας Ζώνης στο χωριό.
     Να σημειωθεί, ότι στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ο οποίος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον ιερέα του χωριού Παπα - Νεοκλή τιμώντας τον για την ποιμαντική του δράση με τον ανώτερο βαθμό στον οποίο μπορεί να φτάσει έγγαμος κληρικός. 
    Τους εορτασμούς τίμησε με την παρουσία του επίσης, ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

       
    Όταν η εικόνα επέστρεψε στον κεντρικό ναό και προσκύνησαν οι πιστοί, ακολούθησε μοίρασμα γλυκισμάτων φτιαγμένων από τις νοικοκυρές του χωριού, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και αντάμωμα των συγχωριανών μας και επισκεπτών των γύρω χωριών. Ακολουθούν φωτογραφίες από τον εορτασμό.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου