Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε το αισθητικό έγκλημα

      Με την τοποθέτηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ ολοκληρώθηκε το αισθητικό έγκλημα
εις βάρος της φύσης και του χωριού μας πιο συγκεκριμένα.
      Οι πυλώνες είχαν τοποθετηθεί από καιρό αλλά το κρέμασμα των καλωδίων έφερε στο φως το μέγεθος της ζημιάς που συντελέστηκε και στο Αγρίδι όπως και σε άλλες όμορφες περιοχές. Τα καλώδια είναι ορατά από απόσταση χιλιομέτρων και απο μακριά φαίνονται σα να <<κόβουν>> το χωριό στα δύο. Είναι σίγουρο πως όποιος έχει καιρό να επισκεφτεί το χωριό θα σοκαριστεί από το αντιαισθητικό θέαμα.


Ναι , κατανοούμε πως είναι ένα μεγάλο έργο κοινής ωφέλειας και πως από κάπου έπρεπε να περάσει, αλλά δεν κατανοούμε την παντελής έλλειψη έστω της παραμικρής συλλογικής διαμαρτυρίας για το σχεδιασμό του έργου. Επίσης, σα χωριό, δικαιούμασταν ανταποδοτικά έργα από τη ΔΕΔΗΕ, αλλά ούτε και αυτά τα ζητήσαμε...
Το πιο λογικό είναι ότι δε θα άλλαζαν και πολλά σε σχέση με την τελική μορφή του έργου. Αλλά ενώ σα χωριό είμαστε ενωμένοι και αντιμετωπίζουμε με αγώνες τις δυσκολίες μας -όπως αυτόν για το κλείσιμο της παράνομης χωματερής του Δήμου από το χωριό- στη συγκεκριμένη περίπτωση πιαστήκαμε στον ύπνο και όλα έγιναν με το χωριό σε μια εντελώς παθητική στάση.
     Τώρα δεν αλλάζει κάτι. Ότι έγινε, έγινε. Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το νέο εργοταξιακό ακόμα, δρόμο που μας άφησαν ως <<παρακαταθήκη>> τα συνεργεία του εργολάβου της ΔΕΗ. Μπορούμε να διαμορφώσουμε δρόμους πεζοπορίας με σήμανση για τους πεζοπόρους, παροχή νερού κατά μήκος του δρόμου και κιόσκια για ξεκούραση και σκιά. Η διαδρομες για ποδήλατο βουνού με σύγχρονες προδιαγραφές η ακόμα και μια πίστα motocross. Ας δούμε τις ευκαιρίες για βελτίωση του χωριού μας μετά από το αρχικό μούδιασμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου