Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

#Μένουμε σπίτι (ναι ακόμα και αν βρισκόμαστε στο χωριό!)

         Ο κορωνοϊός δεν κάνει γεωγραφικές ούτε περιβαντολλογικές διακρίσεις.
Βρίσκεται σε κάθε πιθανό μέρος και μεταφέρεται από κάθε πιθανό ξενιστή.
                 Πολλοί από εμάς , τώρα με τα νέα μέτρα,  πιθανόν να το δούμε σα μια ευκαιρία να βρεθούμε στο αγαπημένο μας χωριό. Θες ο λιγότερος κόσμος συγκριτικά με τις πόλεις, θες η ασύγκριτα καθαρότερη ατμόσφαιρα, όλα αυτά μας κάνουν να νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε λιγότερο από ότι σε μια πόλη. Προσοχή όμως να μην επαναπαυτούμε από αυτή την ψευδαίσθηση και κυκλοφορούμε στο χωριό σα να μην τρέχει τίποτα. Εκτός από το να προστατέψουμε τον εαυτό μας, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να προστατέψουμε και τους συγχωριανούς μας, μόνιμους κατοίκους η επισκέπτες.
               Γι ΄αυτό, όσοι βρεθούμε στο χωριό πρέπει να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σα να βρισκόμασταν σε μια πόλη. Δε συνωστιζόμαστε με άλλους συγχωριανούς μας και περιορίζουμε τις επισκέψεις μας σε άλλα σπίτια μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Μην ξεχνάμε πως οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας βρίσκονται κατά κανόνα σε επικίνδυνη -για προσβολή από τον ιό- ηλικία και πως σε μια τόσο κλειστή κοινωνία όπως αυτή ενός χωριού, οι άνθρωποι φυσιολογικά έχουν καθημερινές επαφές και γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, οπότε είναι εξαιρετικά εύκολο να διαδοθεί ο ιός από ένα μόνο κρούσμα σε ολόκληρο το χωριό.
             Προσέχουμε λοιπόν για όσο ακόμα χρειαστεί για να έχουμε όλα τα υπόλοιπα χρόνια μπροστά μας να χαρούμε το χωριό μας και την παρέα των συγχωριανών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου